Telemonitoring en thuismetingen

Telemonitoring en thuismetingen

Soms kan het prettig zijn om in uw thuisomgeving bepaalde metingen te verrichten, zodat u hiervoor bijvoorbeeld niet vrij hoeft te nemen om naar de praktijk hoeft te komen voor een eenvoudige meting. Daarom maken wij in de praktijk zoveel mogelijk gebruik van telemonitoring en thuismetingen.

Thuismetingen van bijvoorbeeld uw bloeddruk, zuurstofsaturatie of glucosewaarden kunt u dan makkelijk aan ons doorgeven.

Tijdens een consult met de huisarts of praktijkondersteuner zal samen met u bepaald worden of u in aanmerking komt voor thuismeting. Indien u wenst krijgt u van onze praktijk de meter met bijbehorende instructies mee naar huis om op verantwoorde wijze zelf de meting uit te voeren.

Onze huisartsenpraktijk biedt de mogelijkheid de volgende soorten telemonitoring (thuis) te laten verrichten:

  • foto’s insturen bij huiduitslag
  • vervolgen van de wondgenezing
  • gewicht bijhouden

Voert u thuismetingen zelf uit en wilt u deze aan ons doorgeven? U kunt deze heel eenvoudig doorgeven op een tijdstip dat het voor u schikt. Dit kan in uw “Uw zorg online” account. Zo komen uw metingen direct in uw dossier terecht en kan de huisarts deze sneller beoordelen.

Heeft u dit account nog niet geactiveerd? Dit kunt u activeren via de knop “maak een nieuw account aan”. Daarna kunt u uw account altijd inzien, beheren en uw metingen doorgeven.